Rama, özlediğiniz lezzeti sofralarınıza katmak için döndü | Charm and Beauty
ARAMA YAP
Sağlık ve Beslenme
0

Rama, özlediğiniz lezzeti sofralarınıza katmak için döndü

Türkiye’yi pakette ve kasede ilk yumuÅŸak margarin ile tanıştırarak tüketicilerin sevgisini kazanan Rama, uzun yıllar sonra yine raflarda. İçerdiÄŸi %80 yaÄŸ oranı ile pazarda yaÄŸ oranı tereyağına denk tek ürün olan yeni Rama*, Ramazan boyunca yemeklere lezzet katarak iftar ve sahur sofralarınızın tadını damağınızda bırakacak.

Ramazan denince akla özenle hazırlanan iftar sofraları gelir. Yüzde 80 yağ oranı ile pazarda tereyağına denk tek ürün olan yeni Rama, iftar ve sahur için hazırlayacağınız yemeklerinize özlediğiniz lezzeti katacak. Lezzeti ve içeriği Türk ev kadınlarının beklentilerine göre oluşturulan yeni Rama, tereyağına eş değer yağ içeriği ve benzersiz lezzetiyle tereyağına gerçek anlamda bir alternatif olacak. Öyle ki; tereyağı lezzetindeki yeni Rama tadım testlerinde pazar liderini geride bırakarak, hamur işi, yemek ve ekmek üstü kullanımlarında tüketicilerin ilk tercihi oldu.

Kahvaltılardan hamur işlerine, çorbalardan, pilavlara türlü türlü yemeklere kadar günün her öğününe lezzet katan Rama’nın Ramazan için tüketicilere bir de sürprizi var: Sahurda parmakları ısırtıcak menemenden, tane tane pilavlara, fırından çıkmış dumanı üzerinde köftelerden, pastane kurabiyeleri kadar güzel ve gevrek marmelatlı kurabiyelere kadar Rama ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli Ramazan tariflerini aşağıda görebilirsiniz.

MENEMEN

PİŞİRME SÜRESİ 15 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ 10 DK.              

4 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • 30 g (1,5 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • Birkaç yaprak maydanoz (süslemek için)

YAPILIÅžI

  • Biberleri yıkayıp temizledikten sonra ince halkalar ÅŸeklinde doÄŸrayın.
  • Domatesleri yıkayın, soyun ve küp küp doÄŸrayın.
  • Menemeni piÅŸirmek için sahan, tava ya da yayvan bir güveç kabında Rama Bitkisel Margarinli YaÄŸ ile biberleri 4-5 dakika soteleyin.
  • SotelenmiÅŸ biberlere domatesleri, tuz ve baharatları ilave edin ve domatesler piÅŸip menemen harcı kıvamını alana kadar önce orta, sonra kısık ateÅŸte piÅŸirmeye devam edin.
  • Menemen harcına yumurtaları kırın, yumurtaları ister karıştırarak isterseniz de dağıtmadan göz göz piÅŸirin.
  • İnce doÄŸranmış maydanozlarla süsleyerek servis tabağında ya da piÅŸirdiÄŸiniz kabın içinde sunun.

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE

PİŞİRME SÜRESİ 25 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ  25 DK.             

4-6 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

BeÅŸamel Sos;

  • 650 ml süt
  • 40 g (2 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • 30 g un
  • Tuz

Köfte karışımı:

  • 80 g bayat ekmek içi
  • 6 dal maydanoz
  • 80 g soÄŸan rendesi (1 orta boy soÄŸan)
  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber

DiÄŸer Malzemeler;

  • 500 g (5-6 adet ortaboy) temizlenmiÅŸ, soyulmuÅŸ halka halka doÄŸranmış patates
  • 300 g (3-4 adet orta boy) temizlenmiÅŸ, halka halka doÄŸranmış domates
  • 4 adet temizlenmiÅŸ, iri iri doÄŸranmış sivri biber
  • 80 g (4 yemek kaşığı) Rama Bitkisel YaÄŸlı Margarin

YAPILIÅžI

  • Bir karıştırma kabında tüm köfte malzemelerini bir araya getirip yoÄŸurun.
  • Köfte hamuru elinizle ÅŸekil verebilecek kıvama geldiÄŸinde, önce elinizi hafif su ile nemlendirin. Ardından yuvarlak formda köfteleri hazırlayıp sonradan dizmek için kenara alın.
  • BeÅŸamel sos için ayrı bir sos tavasında, 40 g Rama Bitkisel Margarini eritin ve içine un ekleyip biraz piÅŸirin. Ardından daha önceden ısıtılmış sütü, sosun topaklanma yapmaması için çok yavaÅŸ yavaÅŸ karıştırarak ilave edin. Sosun lezzetlenmesi için istediÄŸiniz miktarda tuz ilave edin ve 10-12 dk piÅŸirin.
  • Bir fırın kabına 20 g (1 yk) Rama Bitkisel Margarin ile yaÄŸlayın ve sırasıyla bir patates, bir domates, bir köfte ve üzerine birber gelecek ÅŸekilde tek tek dizin ve malzemeler bitene kadar bu ÅŸekilde devam edin
  • Son olarak hazırladığınız beÅŸamel sosu dizdiÄŸiniz malzemelerin üzerine istediÄŸiniz biçimde dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar piÅŸirin.
  • YemeÄŸi fırından çıkarıp tabaklara servis ettikten sonra taze yeÅŸilliklerle ya da turÅŸu eÅŸliÄŸinde servis edebilirsiniz.

SUCUKLU KURU FASULYE

PİŞİRME SÜRESİ 25-30 DK.          (Düdüklü) – 120 DK Klasik Tencere

HAZIRLIK SÜRESİ 15 DK.

BEKLETME SÜRESİ 12 SAAT

4 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 200 g kuru fasulye (1 gece önceden suda ıslatılmış)
  • 200 g (2 büyük boy) temizlenmiÅŸ, soyulmuÅŸ, küp doÄŸranmış domates
  • 150 g (bir büyük boy) temizlenmiÅŸ, soyulmuÅŸ, küp doÄŸranmış soÄŸan
  • 30 g biber ya da domates salçası
  • 30 g (1,5 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • 500 g ılık su
  • 150 g küp doÄŸranmış sucuk
  • Tuz, karabiber

YAPILIÅžI

  • Geceden ıslattığınız fasulyeleri süzgeçten geçirin ve soÄŸuk suyun altında tutun.
  • Bir düdüklü tencere ya da normal tencere içine soÄŸan, domates, kuru fasulye, salça, sucuk, isteÄŸinize göre tuz, baharatlar ve Rama Bitkisel Margarini ekleyin.
  • Karışıma 500 g ılık suyu ilave edin ve piÅŸirme iÅŸlemine baÅŸlayın. EÄŸer düdüklü tencere kullanıyorsanız 25-30 dk, klasik tencere kullanıyorsanız 120 dakika içinde piÅŸirebilirsiniz.
  • Fasulyelerin tam piÅŸme süresi, fasulye cinsine göre deÄŸiÅŸiklik göstereceÄŸi için ara ara kontrol ederek daha erken ya da geç ocaktan almanız gerekebilir.
  • Servis tabağında isterseniz pilav üstü, isterseniz sadece fasulyeyi baharatlarla ve ince kıyılmış yeÅŸilliklerle süsleyerek sunun.

PİRİNÇ PİLAVI

PİŞİRME SÜRESİ 25 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ 5 DK. 

4 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 350 g ayıklanmış, yıkanmış pilavlık pirinç
  • 1200 g ılık su
  • 80 g (4 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • Tuz ve tane karabiber
  • İsteÄŸe baÄŸlı 1 yk limon suyu

YAPILIÅžI

  • Pilav tenceresinde 3 yk Rama Bitkisel Margarini eritin ve pirinçleri hafif renk alana kadar 3-4 dakika kavurun.
  • Pirinçlerin üzerine ılık su, tuz ekleyerek yaklaşık 25 dakika önce orta sonra kısık ateÅŸte piÅŸirin.
  • Pirinçler piÅŸtikten sonra ayrı bir yerde 1 yk Rama Bitkisel Margarini eritin ve pirinçleri tanelemeden önce üzerinde gezdirin.
  • Pilavın daha tane tane olmasını isterseniz aynı anda yarım kaşık limon suyunu da ilave edin.
  • Tanelenen pilavı 5 dk kadar dinlendirip servis yapın.

MARMELATLI KURABİYE

PİŞİRME SÜRESİ 10 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ 20 DK.              

20 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 100 g pudra ÅŸekeri
  • 200 g Rama
  • 280 g un
  • 1 adet vanilya ÅŸekeri
  • 1 yemek kaşığı badem
  • 1 tutam tarçın
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 80 g viÅŸne marmelatı
  • 100 g pudra ÅŸekeri (üzerine serpmek için)
  • 1 yumurta sarısı

YAPILIÅžI

  • Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında hamur haline getirdikten sonra yuvarlayarak top ÅŸeklini aldırın. Üstünü kapatarak buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlenen hamuru yaklaşık 3 mm kalınlığında yuvarlayın ve bir tırtıklı kesici ile dilimleyin.
  • OluÅŸturduÄŸunuz dairelere, 3 adet çukur yapın. Bu daire dilimlerini fırın tepsisine yerleÅŸtirin ve 200 derecede 10 dakika boyunca altın rengine ulaÅŸana kadar piÅŸirin.
  • SoÄŸuyan kurabiyelerdeki çukurları viÅŸne marmelatı ile doldurun. Pudra ÅŸekeri serperek servis edin.

Bunlara ek; leziz, doyurucu, pratik tarifleri Rama Türkiye web sitesi ve Instagram hesabında bulabilirsiniz. #YemeğeLezzetKatar

#yemek, #evdekal, #lezzet, #kurabiye, #pilav, #Rama, #ramazan, #kofte, #menemen

 

PaylaÅŸ:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Bir cevap yazın