ARAMA YAP

Sağlık ve Beslenme
0

Rama, özlediğiniz lezzeti sofralarınıza katmak için döndü

Türkiye’yi pakette ve kasede ilk yumuşak margarin ile tanıştırarak tüketicilerin sevgisini kazanan Rama, uzun yıllar sonra yine raflarda. İçerdiği %80 yağ oranı ile pazarda yağ oranı tereyağına denk tek ürün olan yeni Rama*, Ramazan boyunca yemeklere lezzet katarak iftar ve sahur sofralarınızın tadını damağınızda bırakacak.

Ramazan denince akla özenle hazırlanan iftar sofraları gelir. Yüzde 80 yağ oranı ile pazarda tereyağına denk tek ürün olan yeni Rama, iftar ve sahur için hazırlayacağınız yemeklerinize özlediğiniz lezzeti katacak. Lezzeti ve içeriği Türk ev kadınlarının beklentilerine göre oluşturulan yeni Rama, tereyağına eş değer yağ içeriği ve benzersiz lezzetiyle tereyağına gerçek anlamda bir alternatif olacak. Öyle ki; tereyağı lezzetindeki yeni Rama tadım testlerinde pazar liderini geride bırakarak, hamur işi, yemek ve ekmek üstü kullanımlarında tüketicilerin ilk tercihi oldu.

Kahvaltılardan hamur işlerine, çorbalardan, pilavlara türlü türlü yemeklere kadar günün her öğününe lezzet katan Rama’nın Ramazan için tüketicilere bir de sürprizi var: Sahurda parmakları ısırtıcak menemenden, tane tane pilavlara, fırından çıkmış dumanı üzerinde köftelerden, pastane kurabiyeleri kadar güzel ve gevrek marmelatlı kurabiyelere kadar Rama ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli Ramazan tariflerini aşağıda görebilirsiniz.

MENEMEN

PİŞİRME SÜRESİ 15 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ 10 DK.              

4 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • 30 g (1,5 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • Birkaç yaprak maydanoz (süslemek için)

YAPILIŞI

  • Biberleri yıkayıp temizledikten sonra ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Domatesleri yıkayın, soyun ve küp küp doğrayın.
  • Menemeni pişirmek için sahan, tava ya da yayvan bir güveç kabında Rama Bitkisel Margarinli Yağ ile biberleri 4-5 dakika soteleyin.
  • Sotelenmiş biberlere domatesleri, tuz ve baharatları ilave edin ve domatesler pişip menemen harcı kıvamını alana kadar önce orta, sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Menemen harcına yumurtaları kırın, yumurtaları ister karıştırarak isterseniz de dağıtmadan göz göz pişirin.
  • İnce doğranmış maydanozlarla süsleyerek servis tabağında ya da pişirdiğiniz kabın içinde sunun.

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE

PİŞİRME SÜRESİ 25 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ  25 DK.             

4-6 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

Beşamel Sos;

  • 650 ml süt
  • 40 g (2 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • 30 g un
  • Tuz

Köfte karışımı:

  • 80 g bayat ekmek içi
  • 6 dal maydanoz
  • 80 g soğan rendesi (1 orta boy soğan)
  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber

Diğer Malzemeler;

  • 500 g (5-6 adet ortaboy) temizlenmiş, soyulmuş halka halka doğranmış patates
  • 300 g (3-4 adet orta boy) temizlenmiş, halka halka doğranmış domates
  • 4 adet temizlenmiş, iri iri doğranmış sivri biber
  • 80 g (4 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Yağlı Margarin

YAPILIŞI

  • Bir karıştırma kabında tüm köfte malzemelerini bir araya getirip yoğurun.
  • Köfte hamuru elinizle şekil verebilecek kıvama geldiğinde, önce elinizi hafif su ile nemlendirin. Ardından yuvarlak formda köfteleri hazırlayıp sonradan dizmek için kenara alın.
  • Beşamel sos için ayrı bir sos tavasında, 40 g Rama Bitkisel Margarini eritin ve içine un ekleyip biraz pişirin. Ardından daha önceden ısıtılmış sütü, sosun topaklanma yapmaması için çok yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Sosun lezzetlenmesi için istediğiniz miktarda tuz ilave edin ve 10-12 dk pişirin.
  • Bir fırın kabına 20 g (1 yk) Rama Bitkisel Margarin ile yağlayın ve sırasıyla bir patates, bir domates, bir köfte ve üzerine birber gelecek şekilde tek tek dizin ve malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edin
  • Son olarak hazırladığınız beşamel sosu dizdiğiniz malzemelerin üzerine istediğiniz biçimde dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Yemeği fırından çıkarıp tabaklara servis ettikten sonra taze yeşilliklerle ya da turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.

SUCUKLU KURU FASULYE

PİŞİRME SÜRESİ 25-30 DK.          (Düdüklü) – 120 DK Klasik Tencere

HAZIRLIK SÜRESİ 15 DK.

BEKLETME SÜRESİ 12 SAAT

4 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 200 g kuru fasulye (1 gece önceden suda ıslatılmış)
  • 200 g (2 büyük boy) temizlenmiş, soyulmuş, küp doğranmış domates
  • 150 g (bir büyük boy) temizlenmiş, soyulmuş, küp doğranmış soğan
  • 30 g biber ya da domates salçası
  • 30 g (1,5 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • 500 g ılık su
  • 150 g küp doğranmış sucuk
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI

  • Geceden ıslattığınız fasulyeleri süzgeçten geçirin ve soğuk suyun altında tutun.
  • Bir düdüklü tencere ya da normal tencere içine soğan, domates, kuru fasulye, salça, sucuk, isteğinize göre tuz, baharatlar ve Rama Bitkisel Margarini ekleyin.
  • Karışıma 500 g ılık suyu ilave edin ve pişirme işlemine başlayın. Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız 25-30 dk, klasik tencere kullanıyorsanız 120 dakika içinde pişirebilirsiniz.
  • Fasulyelerin tam pişme süresi, fasulye cinsine göre değişiklik göstereceği için ara ara kontrol ederek daha erken ya da geç ocaktan almanız gerekebilir.
  • Servis tabağında isterseniz pilav üstü, isterseniz sadece fasulyeyi baharatlarla ve ince kıyılmış yeşilliklerle süsleyerek sunun.

PİRİNÇ PİLAVI

PİŞİRME SÜRESİ 25 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ 5 DK. 

4 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 350 g ayıklanmış, yıkanmış pilavlık pirinç
  • 1200 g ılık su
  • 80 g (4 yemek kaşığı) Rama Bitkisel Margarin
  • Tuz ve tane karabiber
  • İsteğe bağlı 1 yk limon suyu

YAPILIŞI

  • Pilav tenceresinde 3 yk Rama Bitkisel Margarini eritin ve pirinçleri hafif renk alana kadar 3-4 dakika kavurun.
  • Pirinçlerin üzerine ılık su, tuz ekleyerek yaklaşık 25 dakika önce orta sonra kısık ateşte pişirin.
  • Pirinçler piştikten sonra ayrı bir yerde 1 yk Rama Bitkisel Margarini eritin ve pirinçleri tanelemeden önce üzerinde gezdirin.
  • Pilavın daha tane tane olmasını isterseniz aynı anda yarım kaşık limon suyunu da ilave edin.
  • Tanelenen pilavı 5 dk kadar dinlendirip servis yapın.

MARMELATLI KURABİYE

PİŞİRME SÜRESİ 10 DK.

HAZIRLIK SÜRESİ 20 DK.              

20 KİŞİLİK

İÇİNDEKİLER

  • 100 g pudra şekeri
  • 200 g Rama
  • 280 g un
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı badem
  • 1 tutam tarçın
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 80 g vişne marmelatı
  • 100 g pudra şekeri (üzerine serpmek için)
  • 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

  • Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında hamur haline getirdikten sonra yuvarlayarak top şeklini aldırın. Üstünü kapatarak buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlenen hamuru yaklaşık 3 mm kalınlığında yuvarlayın ve bir tırtıklı kesici ile dilimleyin.
  • Oluşturduğunuz dairelere, 3 adet çukur yapın. Bu daire dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecede 10 dakika boyunca altın rengine ulaşana kadar pişirin.
  • Soğuyan kurabiyelerdeki çukurları vişne marmelatı ile doldurun. Pudra şekeri serperek servis edin.

Bunlara ek; leziz, doyurucu, pratik tarifleri Rama Türkiye web sitesi ve Instagram hesabında bulabilirsiniz. #YemeğeLezzetKatar

#yemek, #evdekal, #lezzet, #kurabiye, #pilav, #Rama, #ramazan, #kofte, #menemen

 

Paylaş:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Bir cevap yazın