ARAMA YAP
Yemek Zevki
0

Lezzet kokan mutfak!

Yaptığınız yemeğe biraz aşk ve tutku kattığınızda sonucun mükemmel olması kaçınılmaz olur. Mutfakta zaman geçirmeyi seviyor olmamdan olsa gerek, yemek yapmak benim için bir tutku, sanat gibi… Farklı lezzetleri karıştırmayı seviyorum. Bir de her zaman sağlıklı ve doğal olandan yanayım. Bu nedenle sizlerle pratik olduğu kadar sağlıklı, her kesin damak zevkine hitap eden tarifleri paylaşacağım.

İyi yemek yapmanın da elbette bir sırrı var. Üstelik çok basit dokunuşlar bunlar… Mesela makarna… Aslında herkesin yapabildiği basit bir tarif. Şimdi bu tarifin farkı ne diye soracaksınız? Çok basit… Sırrı sağlıklı oluşu kadar, aslında farklı lezzetlerin eşsiz birlikteliğinde gizli. Bildiğiniz tarifleri bir kenara bırakın. Bir de benim tarifimi denemeye ne dersiniz? 🙂

Portakallı ve Sebzeli Makarna

4 Kişilik

Malzemeler;

1 paket burgu makarna  ( isteğe bağlı olarak farklı bir çeşit de kullanılabilir)

2 adet büyük patates 

1/2 kilogram bezelye 

1/2 kilogram havuç 

(İsteğe bağlı olarak hazır konserve garnitür kullanılabilir fakat sağlık açısından en iyisini yapmaya çalıştığımız için kendimiz hazırlamayı tercih ediyoruz.)

1 adet portakal

15-20 adet küçük kornişon turşu

1 kilogram yoğurt 

Hazırlanışı:

Öncelikle portakalımızı soyuyoruz. Soyduktan sonra dilimlere ayırıp dilimleri ortadan keserek makarnamızı haşlayacağımız tencerenin içerisine koyuyor, makarna ile birlikte haşlıyoruz. Makarnamız haşlanırken diğer tarafta havuçlarımızı ve patateslerimizi yıkıyoruz. Patates ve havuçları ayrı bezelyeyi ayrı bir tencerede haşlıyoruz. Bezelyeyi ayrı bir tencerede haşlamak zorundayız, çünkü bezelyenin suyunun diğer sebzeler ile karışması sebzelerin tatlarını değişime uğratabilir. Malzemeler kısmında bahsetmiş olduğum gibi isteğe bağlı olarak hazır konserve garnitür kullanılabilirsiniz fakat sağlık açısından en iyisini yapmaya çalıştığımız için kendimiz hazırlamayı tercih ediyoruz.

Makarnamız haşlandıktan sonra süzgeçten geçirip süzüyor, müteakiben birbirine yapışmaması için soğuk su ile şoklayıp kenarda iyice süzülmesi ve soğumasını bekliyoruz. Yoğurdumuzu ister kendi kabının içerisinde ister ayrı bir kapta çırpıyoruz. Ardından haşlanmış olan sebzelerimizi (patates ve havuçları) küçük kare şeklinde doğrayıp, haşlanmış bezelyelerimizi de süzdükten ve soğuk su ile şokladıktan sonra hazırlamış olduğumuz yoğurt ile birleştiriyoruz. Portakal aromalı makarnamızın sebzeli sosu hazır.

Makarnamız iyice soğuduktan (yoğurdumuzu ekşitmeyecek pozisyona gelmesi önemli) sonra yoğurdumuz ile karıştırıp afiyetle yemeye hazır hale getiriyoruz. Son olarak, acıyı ve kekik kokusunu seven siz değerli okurlarımız, tabağa koyduğunuz makarnayı süsleme ve lezzetine lezzet katmak için acı ve baharat kullanabilirsiniz. Güzel bir tat vereceğini söyleyebilirim.

Uzun zaman alabilecek gibi görünse de en sağlıklısını yapmaya çalıştığımız için biraz vakit ayırmak gerekiyor. Pratik ve hızlı olmasını istiyorsanız, hazır konserve garnitür ve konserve bezelye kullanılabilirsiniz fakat kendi haşladığınız sebzelerin yerini tutmayacağı ve kesinlikle aynı lezzette olmayacağını söyleyebilirim.

Afiyet olsun…

#lezzet, #mutfak, #yemek

Paylaş:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir